MARDİN / DARGEÇİT - Selahaddin Eyyubi İlkokulu

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda çeşitli etkinlikler ve gösterilerle kutlandı.Katılım sağlayan velilerimize,  emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın
Bu toprak, bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver, bu sessiz yığın
Bir vatan kalbinin attığı yerdir.

Okulumuzda 18.03.2024 Pazartesi günü 18 Mart Çanakkale Zaferinin 109. yıldönümü kutlama programı düzenlendi. Bir milletin şahlanış destanı, çetin şartlar altında büyük işler başaran ecdadımızın diriliş öyküsü olan Çanakkale Zaferi; Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin de atılmasına katkı sağlayan bir destandır.

Ock

Geleceğin teminatı olan çocuklarımız ile 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında günün anlam ve önemini belirten demokrasi bilinci, milli birlik ve beraberlik, vatan ve millet sevgisi, yurt savunması, cesaret ve fedakarlık ile şehit ve gazilerimizin hatıralarını yaşatılması konularında farkındalık oluşturmak için okul gazetesi hazırladık.

Kas

Okulumuzda Öğretmenler Günü kutlaması yapıldı. Törenimiz, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından öğretmenlik mesleğinin önemini vurgulayan konuşmalar ile başladı. Ardından şiirler okundu ve öğrencilerimiz tarafından sergilenen gösteri ve müzik dinletileri ile son buldu. İzlemeye gelen tüm velilerimize,emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize  teşekkürlerimizi sunuyoruz.

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA HAZIRLIK KAPSAMINDA

OKULUMUZDA YAPILAN ONARIM ÇALIŞMALARI

Okulumuz 1992 yılında pansiyon olarak inşa edilmiş olup 2017 yılında yatakhaneler birleştirilip dersliklere dönüştürülmüştür. Bina yapıldığı zaman takılan pencere (pvc),Ahşap kapılar, PVC kapılar,musluklar,lavabolar v.b olmak üzere zamanla deforme olmuş eğitim öğretimin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için onarılması gerekiyordu. 2023-2024 eğitim öğretim yılına hazırlık kapsamında yapılan onarım ve tadilat çalışmaları aşağıya çıkarılmıştır.

1)Binadaki küçük, büyük tüm pencereler onarımdan geçirilip (cam değişimi, PVC pencere değişimi v.b) camların altında takoz konulup, menteşeler ve deforme olmuş kollar değiştirilmiştir. Isı kaybının önüne geçmek için hepsinin etrafına silikon çekilmiştir.    Tüm lavabolardaki pencerelere güvenlik ve sağlık açısından sineklikler takılmıştır.

2)-Derslikler ve koridorlar merdivenler zeminden yukarı doğru 120cm ‘lik kısmı yağlı boya üst tarafı plastik boya ile boyatıldı.

3)-Anasınıfına 4 pencere yeri açılarak ,yeni pencerelere korkuluklar takıldı. Ayrıca çift kanatlı demir kapısı 90cm standartlara getirilerek ahşap kapı takıldı.

4)-Anasınıfı öğrencilerinin sağlıklı bir ortamda eğitim öğretim faaliyetlerini yürütmek için karo zemin 60 m²alan LAMİNANT PARKE ile  ile döşeme yapıldı

5)-Anasınıfı içerisinde olup kullanılmayacak durumda olan wc ve lavabolar onarılarak anasınıfı öğrencilerinin seviyesine uygun getirildi.

6)-Dersliklerde sıra ve masaların duvara ve boyaya zarar vermemesi için koruyucu önlem olarak tüm sınıfların masa ve sıra boyutunda mdf takıldı.

7)-Wc ‘lerdekiPVC kapılarının hepsinin onarımı (kapı kolu,kilit,menteşe,ayar v.s) yapıldı.

8)-Lavabolarda tüm musluklar (batarya, bilezik, gider hatları bağlantı parçaları, vanalar, ara hortumlar v.b.)ve lavabolar onarıldı.

9)-Ahşap kapılar yağlı boya ile boyatıldı. Kol, kilit, menteşe v.s. kırılan yerler onarım ve değişimler yapılarak ,kapının ön tarafına eğitici giydirmeler yapılarak koruma altına alındı.

10)-Atık su ve temiz su hatlarında klozet ve lavabo taşlarında onarımlar (atık su borusu,temiz su borusu,dirsek,S, vb.) yapılarak daha kullanışlı hale getirildi.

11)-Okulda deforme olan tüm sıra ve masalar onarılarak, kullanışlı ve güvenli hale getirildi.

Kas

Cumhuriyet’imizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün sonsuzluğa göçüşünün 85.yıldönümü dolayısıyla okulumuzda 10 Kasım Atatürk´ü Anma Programı gerçekleştirildi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ÜN aramızdan ayrılışının 85. Yılı anma programı tüm yurtta olduğu gibi, okulumuzda da yapıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan programda, Atatürk’ün Hayatı ve Fikirleri konusunda konuşmalar yapıldı, şiirler okundu. Anma programını okul idarecilerimiz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz  ve velilerimiz birlikte izlediler.

Kas

Okulumuzda cumhuriyetimizin 100. yılı coşkuyla kutlandı. Emek veren değerli öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve programa katılan velilerimize teşekkür ederiz.